ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul Oleg Serebrian a avut o întrevedere cu Ambasadorul Republicii Austria la Chișinău

15:59 | 01.02.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 1 feb. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul pentru reintegrare Oleg Serebrian a primit-o astăzi în vizită pe Ambasadoarea Republicii Austria în Republica Moldova, Stella Avallone, care a transmis felicitări cu ocazia numirii în funcție exprimând, totodată, disponibilitatea țării sale de a continua un dialog constructiv și orientat pe dezvoltarea relațiilor bilaterale, comunică MOLDPRES cu referire la Biroul politici de reintegrare.

În cadrul discuției au fost abordate subiecte ce vizează prioritățile și obiectivele guvernamentale trasate pentru o abordare complexă a dosarului transnistrean.

Vicepremierul a menționat deplina deschidere a autorităților de la Chișinău de a relansa activitatea în toate formatele de negocieri, inclusiv a formatului „5+2”, cu abordarea subiectelor din toate coșurile de pe agendă, precum și a evidențiat importanța reluării în timpul apropiat a activității grupurilor de lucru sectoriale pentru a facilita procesul de găsire a soluțiilor tehnice la problemele existente.

De asemenea, viceprim-ministrul Oleg Serebrian a mulțumit partenerilor austrieci pentru asistența constant oferită țării noastre în diverse sfere, menționând, totodată, necesitatea coordonării cu autoritățile de la Chișinău a proiectelor ce promovează măsurile de consolidare a încrederii între ambele maluri ale Nistrului.

Foto: Biroul de reintegrare

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!