ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Coordonatorii grupurilor de lucru sectoriale din partea Chișinăului s-au întrunit în ședință

16:04 | 01.02.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 1 feb. /MOLDPRES/. La inițiativa viceprim-ministrului pentru reintegrare Oleg Serebrian, astăzi a fost convocată o ședință consultativă cu participarea conducătorilor grupurilor de lucru sectoriale din partea Chișinăului, informează MOLDPRES.

Potrivit Biroului politici de reintegrare, în cadrul reuniunii au fost abordate direcțiile prioritare de activitate pentru anul 2022, s-a efectuat un schimb de informații și de opinii pe marginea subiectelor primordiale ce urmează să figureze pe agenda ședințelor grupurilor de lucru, provocărilor și dificultăților întâmpinate în proces, sugestiilor de depășire a acestora, precum și s-a accentuat necesitatea menținerii unor abordări active și orientate spre identificarea soluțiilor tehnice la problemele stringente înfruntate de către locuitorii de pe ambele maluri ale Nistrului.

Printre subiectele de actualitate și care necesită o atenție sporită au fost relevate promovarea respectării drepturilor omului, eliminarea impedimentelor în calea liberei circulații, accesul continuu al fermierilor la terenurile agricole din raionul Dubăsari, îmbunătățirea condițiilor de studii şi asigurarea dreptului la educație în limba maternă, implementarea măsurilor de combatere a COVID-19 ș.a.

Viceprim-ministrul Oleg Serebrian a solicitat coordonatorilor responsabili să evalueze activitatea grupurilor de lucru în domeniile de resort, să întocmească planuri de acțiuni menite să dinamizeze activitatea acestora, să vină cu propuneri de îmbunătățire a cadrului normativ și să stabilească perioada convenabilă pentru relansarea ședințelor în comun cu experții din partea Tiraspolului.

Grupurile de lucru, create la Chișinău şi Tiraspol, reprezintă platforme tehnice de interacțiune dintre experții sectoriali, coordonate de către reprezentanții politici, și care au menirea de a identifica și de a propune soluții viabile la problemele actuale, contribuind concomitent la promovarea măsurilor de întărire a încrederii și la sprijinirea procesului de reglementare.

Foto: Biroul de reintegrare

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!