ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

SIS și procurorii au descins cu percheziții la mai mulți foști deputați

08:47 | 02.02.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 2 feb. /MOLDPRES/. În această dimineață, ofițerii Serviciului de Informații și Securitate, de comun cu procurorii din Procuratura Anticorupție și ofițerii Agenției de Recuperare a Bunurilor Infracționale, au descins cu percheziții la mai multe adrese, comunică MOLDPRES.

Potrivit SIS, perchezițiile au loc în cadrul investigării faptelor de îmbogățire ilicită a 13 ex-deputați în Parlamentul Republicii Moldova, fiind vizate 47 de bunuri imobile și 13 autoturisme.

Cazurile de îmbogățire ilicită sunt investigate în conexiune cu anchetele penale efectuate de către procurorii anticorupție pe faptul coruperii unor deputați din Legislativ pentru părăsirea fracțiunii parlamentare din care făceau parte.

Conform sursei citate, rezultatele preliminare ale investigațiilor arată că cheltuielile ex-deputaților cercetați depășesc veniturile licite ale acestora în unele cazuri cu 350 de mii de lei, iar în alte cazuri această diferență atinge circa 4,6 milioane de lei.

img22000732

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!