ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Pe drumurile din ţară circulația se desfășoară în condiţii de iarnă

09:05 | 02.02.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 2 feb. /MOLDPRES/. Pe parcursul nopții de azi, lucrările de întreținere a drumurilor naționale pe timp de iarnă au continuat în regiunile unde au fost necesare intervenții ale unităților teritoriale SA "Drumuri”.  În zona Centru s-au desfășurat lucrări de patrulare și combatere a lunecușului, iar în zonele Nord și Sud s-au efectuat lucrări de patrulare, transmite MOLDPRES.

Potrivit Administraţiei de Stat a Drumurilor (ASD), în procesul tehnologic au fost antrenate două utilaje speciale, care au împrăștiat 8,3 tone de material antiderapant. „În prezent, accesibilitatea infrastructurii rutiere este asigurată în condiții de iarnă pe toată rețeaua de drumuri naționale”, indică ASD. 

În context, Administrația de Stat a Drumurilor atenționează conducătorii auto să se conformeze prevederilor Regulamentului Circulației Rutiere privind echiparea autovehiculelor cu pneuri corespunzătoare și adaptarea regimului de viteză la condiţiile de circulație pe timp de iarnă.

În cazul dificultăților apărute, pentru a solicita intervenția drumarilor, participanții la trafic pot apela la numerele: 22-55-30; 74-89-61; 060 477 117.

Pentru miercuri, 2 februarie, meteorologii au prognozat 2-7 grade de căldură, noaptea se aşteaptă până la 7 grade de ger, nu vor fi precipitaţii.

Foto: ASD

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!