ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Poliției de Frontieră

09:29 | 02.02.2022 Categorie: Comunicate

Situația la frontieră, în ultimele 24 de ore (1-2 februarie 2022)

Chişinău, 2 feb. /MOLDPRES/. În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 19 895 traversări, un număr mai mare fiind consemnat pe sensul de ieșire din Republica Moldova - 10 661 traversări persoane. Totodată, din numărul total s-au înregistrat 11 193 treceri la frontiera moldo-română, 5 029 treceri la frontiera cu Ucraina și 3 673 treceri aeriene.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei rămân a fi:
PTF Leușeni – 4 672 traversări persoane;
PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 3 673 traversări persoane;
PTF Sculeni – 2 546 traversări persoane;
PTF Giurgiulești-Galați – 1 660 traversări persoane;
PTF Otaci - 1 189 traversări persoane;
PTF comun Criva - 1 119 traversări persoane;

La trecerea frontierei de stat, pe sensul de intrare în Republica Moldova, au fost completate 496 de fișe epidemiologice individuale. Nicio persoană nu a prezentat simptome ale infecției de tip Covid-19 (febră, rinoree, tuse seacă).

Numărul de traversări al mijloacelor de transport a fost de 6 942 treceri, dintre care 4 631 traversări prin punctele de trecere a frontierei moldo-române și alte 2 311 treceri la hotar cu Ucraina.

Pe parcursul a 24 de ore, polițiștii de frontieră au înregistrat următoarele acțiuni ilegale:
- patru încălcări privind regimul punctelor de trecere a frontierei;
- două documente de călătorie falsificate;
- trei cetățeni străini au depășit termenul de ședere pe teritoriul R. Moldova;
- șase încălcări a regulilor de folosire a vinietei și de exploatare a vehiculelor;
- un caz de trafic ilegal de bunuri;
- patru persoane, identificate cu consemn național;
- 29 de persoane au fost documentate pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice (art.76' al CC al RM).

Ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717), în decursul a 24 ore au înregistrat 277 de apeluri de la cetățeni, unde s-au oferit consultații vizavi de situația de la frontiera de stat, condițiile de traversare și riscurile în contextul măsurilor aplicate privind diminuarea răspândirii COVID-19.

NOTĂ: Poliția de Frontieră în continuare activează la capacitate în vederea diminuării riscului de răspândire a infecției de tip nou Coronavirus, în special la punctele de trecere a frontierei de stat, dar și să respecte măsurile de protecție individuală a personalului din subordine.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!