ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Poşta Moldovei va analiza indicatorii economici şi va revizui Planul de afaceri al întreprinderii

12:59 | 02.02.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 2 feb. /MOLDPRES/. Din momentul în care am preluat mandatul de conducere a Î.S. Poșta Moldovei, au fost planificate mai multe acțiuni prioritare și necesare. În primul rând, am inițiat evaluarea amplă și aprofundată a activității curente și a indicatorilor economico-financiari pentru perioadele anterioare, a declarat Roman Cojuhari, administratorul interimar al Întreprinderii de Stat „Poșta Moldovei”, care a acordat un interviu în exclusivitate pentru Agenţia MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, totodată a fost efectuată o analiză mai detaliată a contractelor încheiate, fiind depistate mai multe neclarități. „De asemenea, a fost demarat un amplu proces de analiză pe partea de achiziții și logistică, unde la fel au fost depistate mai multe abateri. Am sesizat deja și organele de drept”, spune Roman Cojuhari.

„Evident, sunt lucruri mai puțin frumoase, însă toate acestea se află în proces de examinare și unele cazuri sunt date la instituțiile abilitate pentru a se cerceta anumite acțiuni întreprinse în trecut”, a estimat şeful întreprinderii Poşta Moldovei.

Potrivit managerului, urmează să fie revizuit şi Planul de afaceri al întreprinderii, pentru a trasa direcțiile prioritare de dezvoltare a Î.S. „Poșta Moldovei” pentru anii 2022-2023, în vederea creșterii accesibilității și competitivității serviciului poștal universal întru satisfacerea necesităților populației.

Mai multe detalii şi informaţii despre activitatea instituţiei pot fi găsite pe site-ul www.moldpres.md, în materialul Roman Cojuhari: „Potențialul uman al ÎS Poșta Moldovei rămâne a fi cea mai importantă resursă a instituției”

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!