ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Doi responsabili ai unei companii de turism au fost reținuți după ce au înșelat peste 40 de clienți

10:45 | 02.02.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 2 feb. /MOLDPRES/. Pe parcursul zilei de ieri, procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) au desfășurat opt percheziții  la o companie de turism din Chișinău, care a prejudiciat peste 40 de clienți, cu peste două milioane de lei, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor PCCOCS, oamenii legii au stabilit că reprezentanții companiei le promiteau în perioada 2019-2022 clienților facilitarea vacanțelor dorite, în destinații turistice exotice, inclusiv în hotele de cinci stele, astfel încât de la unii clienți au perceput și sume între 50-70 mii de lei. Deși clienții semnau contracte, aceștia nu ajungeau la destinația promisă, din diverse motive inventate de către reprezentanții companiei.

Urmare a perchezițiilor la sediul companiei, automobilele și domiciliile angajaților, au fost depistate și ridicate acte contabile, dispozitive electronice de stocare a datelor, înscrisuri de ciornă, dispozitive de calcul și alte mijloace probatorii. Ulterior, au fost reținuți doi factori de decizie ai companiei, pentru continuarea  investigațiilor.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!