ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Patru ex-deputați au fost reținuți în urma descinderilor efectuate de PA și SIS

13:13 | 02.02.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 2 feb. /MOLDPRES/. Patru foști deputați au fost reținuți în urma descinderilor SIS și PA din dimineața zilei de astăzi. Informația a fost confirmată pentru MOLDPRES de purtătorul de cuvânt al Procuraturii Generale, Mariana Cherpec.

Dimineață, ofițerii Serviciului de Informații și Securitate, de comun cu procurorii din Procuratura Anticorupție (PA) și ofițerii Agenției de Recuperare a Bunurilor Infracționale, au descins cu percheziții la mai multe adrese. Perchezițiile au loc în cadrul investigării faptelor de îmbogățire ilicită a 13 ex-deputați în Parlamentul Republicii Moldova, fiind vizate 47 de bunuri imobile și 13 autoturisme.

Cazurile de îmbogățire ilicită sunt investigate în conexiune cu anchetele penale efectuate de către procurorii anticorupție pe faptul coruperii unor deputați din Legislativ pentru părăsirea fracțiunii parlamentare din care făceau parte.

Conform rezultatelor preliminare ale investigațiilor, cheltuielile ex-deputaților cercetați depășesc veniturile licite ale acestora în unele cazuri cu 350 000 lei, iar în alte cazuri această diferență atinge circa 4,6 milioane de lei.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!