ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În Registrul de Stat al Alegătorilor sunt înscriși 3 282 344 de alegători

13:18 | 02.02.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 2 feb. /MOLDPRES/. Numărul total de alegători înscriși în Registrul de Stat al Alegătorilor, la data de 2 februarie curent, este de 3 282 344, transmite MOLDPRES.

Autoritatea electorală centrală a anunțat astăzi numărul exact al alegătorilor, astfel din numărul total de alegători înscriși în Registrul de Stat al Alegătorilor (3 282 344), 2 773 078 de cetățeni cu drept de vot sunt atribuiți pe unități administrativ-teritoriale de nivelul II .Cei mai mulți alegători au domiciliul în municipiul Chișinău - 641 753, iar următorii își au domiciliul în municipiul Bălți - 101 426.

Potrivit Comisiei Electorale Centrale, diferența dintre alegătorii înscriși în Registrul de Stat al Alegătorilor și cetățenii atribuiți pe unități administrative se datorează persoanelor care au cetățenia Republicii Moldova, dar nu au înregistrare la domiciliu sau reședință. Este vorba atât de cetățeni care au plecat autorizat peste hotarele țării (246 464 de persoane) cât și de cetățenii cu drept de vot având domiciliul înregistrat în unităţile administrativ-teritoriale din stânga Nistrului, aflate provizoriu în afara controlului suveran al autorităţilor constituţionale ale R. Moldova (262 802).

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!