ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În prima lună a anului, Fiscul a încasat patru miliarde de lei

12:32 | 02.02.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 2 feb. /MOLDPRES/. În luna ianuarie curent, încasările la Bugetul public național administrate de Serviciul Fiscal de Stat (SFS) au constituit 4,0 miliarde de lei, ceea ce constituie o creștere de 532 de milioane de lei sau cu 15,5 % în raport cu perioada similară a anului trecut, transmite MOLDPRES.

Potrivit Fiscului, la Bugetul de stat, în prima lună a acestui an s-au încasat peste 1,7 miliarde lei, cu circa 186 mln de lei mai mult comparativ cu aceeași perioadă a anului 2021, sau un spor de 11,8 %. 

La Bugetele locale s-au înregistrat încasări în sumă de 425,5 mln de lei, ceea ce reprezintă cu 65,0 mln de lei mai mult față de aceeași lună a anului trecut sau cu 18,0 %, conform sursei citate.

De asemenea, la Bugetul asigurărilor sociale de stat, în perioada menționată, s-au încasat  peste 1,3 miliarde lei, ceea ce constituie cu 219,3 mln de lei mai mult comparativ cu perioada similară a anului 2021, sau o creștere de 19,7 %.      

„Totodată, la Fondurile asigurărilor obligatorii de asistență medicală s-au acumulat 448,0 mln de lei, ceea ce constituie cu 61,8 mln de lei mai mult față de aceeași lună a anului trecut sau cu 16,0 %”, indică SFS.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!