ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Rusia are medici, infirmieri și spitale de campanie la frontiera cu Ucraina

13:59 | 02.02.2022 Categorie: Externe

Washington, 2 feb. /MOLDPRES/. Armata rusă de la frontiera cu Ucraina include în logistica sa medici, infirmieri şi spitale de campanie, a declarat marţi, 1 februarie, într-o conferinţă de presă purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, relatează MOLDPRES cu referire la Digi24.

Moscova şi-a intensificat în ultimele săptămâni „capacităţile logistice şi de mentenanţă”, printre care se numără şi asistenţa medicală pentru militarii săi, menționează John Kirby.

„Aceasta include spitale de campanie, medici şi infirmieri, tipul de lucruri de care este nevoie pentru a oferi asistenţă medicală trupelor de pe teren”, a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, răspunzând unei întrebări.

Totuşi, oficialul de la Pentagon a insistat că doar această informaţie „nu este un indicator” în sine că o invazie ar fi iminentă. „Nu neapărat”, a declarat el.

Situația de la frontiera ruso-ucraineană s-a tensionat în ultima lună ca urmare a comasării de către Rusia a 100.000 de militari în această zonă. Occidentul se teme că Rusia se pregăteşte să invadeze ţara vecină, în timp ce Moscova insistă că nu doreşte un război cu Ucraina şi că nu ameninţă această ţară.

Foto: realitatea.net

img22000746

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!