ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Moscova cenzurează dur investigațiile lui Alexei Navalnîi din presă

14:21 | 02.02.2022 Categorie: Externe

Moscova, 2 feb. /MOLDPRES/. Guvernul rus a amenințat că închide cel puțin zece redacții de știri online dacă nu șterg de pe site materialele în care au preluat investigațiile privind corupția la nivel înalt publicate de organizațiile lui Alexei Navalnîi, oficial interzise ca fiind „extremiste”, relatează MOLDPRES cu referire la Digi24.

Cel puțin șase articole au fost scoase imediat de Dojdi TV, postul de radio Ecoul Moscovei - 34 de articole, site-ul Meduza - 17 articole, site-ul Znak.com - 13 articole; site-ul Svobodnyie Novosti - 9 articole, potrivit The Moscow Times.

Mai multe site-uri regionale de știri au primit, de asemenea, ordin să șteargă investigațiile lui Navalnîi.

Materialele cenzurate conțin dezvăluiri despre afaceri imobiliare ilegale ale fostului premier Dmitri Medvedev, filmări cu proprietățile imobiliare ale unor parlamentari importanți și lideri regionali, inclusiv cu presupusul palat al lui Vladimir Putin.

Autoritatea rusă de reglementare a spațiului media, Roskomnadzor, a făcut trimitere la o declarație a Procuraturii Generale, care a spus că publicațiile menționate distribuie materiale ale unei „organizații extremiste”.

Moscova a declarat în iunie 2021 organizațiile asociate lui Alexei Navalnîi ca fiind „extremiste” și le-a interzis activitatea pe teritoriul rus, sub amenințarea cu închisoarea. Mai mulți colaboratori apropiați ai acestuia au părăsit Rusia, iar cel puțin cinci foști coordonatori regionali au fost arestați pentru organizarea unui grup „extremist”.

Site-urile vizate de decizia de luni a autorităților ruse au spus că vor șterge materialele pentru a nu fi închise.

The Moscow Times, redacția în limba rusă a șters un articol în care a preluat investigația lui Navalnîi privind palatul de un miliard de euro al lui Vladimir Putin.

img22000747

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!