ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Au fost lansate concursurile „Marca comercială” şi „Premiul calității” pentru anul 2021

14:09 | 02.02.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 2 feb. /MOLDPRES/. Camera de Comerț și Industrie (CCI) a Republicii Moldova în parteneriat cu Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI), Institutul de Standardizare din Moldova, Centrul Național Anticorupție și Centrul Național de Acreditare au organizat astăzi o conferință de lansare a concursurilor “Marca comercială a anului” și “Premiul pentru realizări în domeniul calității produselor și serviciilor” pentru anul 2021, transmite MOLDPRES.

Concursul “Marca comercială a anului” a fost inițiat în anul 2003 și are drept scop promovarea practicilor de succes în domeniul businessului, familiarizarea consumatorilor cu cele mai bune mărci de pe piața autohtonă, precum și evidențierea celor mai competitive întreprinderi din R. Moldova. “Premiul pentru realizări în domeniul calităţii bunurilor și serviciilor”, care este la cea de a 8-a ediție, are drept scop de a identifica companiile ce au implementat cu succes managementul calității și promovează abordările moderne ale calității.

“Camera de Comerț și Industrie, alături de partenerii săi, tinde ca în fiecare an să ofere businessului autohton posibilitatea de a se promova și a persevera, iar la ediția curentă a Concursului “Marca comercială a anului” provocăm antreprenorii să se înscrie la noua nominalizare “ECONOMIA VERDE”. Aici vor fi premiate cele mai eficiente strategii de îmbunătățire a echității sociale, reducerea riscurilor de mediu și a problemelor ecologice. Vom premia companiile care optează pentru o dezvoltare economică durabilă, fără a cauza degradarea mediului”, a declarat Sergiu Harea, preşedintele CCI.

Fiind la cea de-a XIX-a ediție, concursul “Marca comercială a anului” este unul dintre cele mai eficiente instrumente de promovare a mărcilor comerciale pe piața internă şi externă. Rezultatele concursului permit evidențierea liderilor şi stabilirea dinamicii comportamentului consumatorilor pe piața autohtonă.

Pentru premiul mare – “Mercuriul de Aur”, mărcile comerciale pot fi înregistrate în concurs la una sau mai multe nominalizări din cele 13, conform criteriilor de profesionalism: “ECONOMIA VERDE”; “INTER”;  “LIDERUL ANULUI;”REPUTAŢIE ŞI ÎNCREDERE”; ”EXPORT”;”REBRANDING”; “IMM-UL FAVORIT AL ANULUI”;  ”DEBUTUL ANULUI”; “MARCA COMERCIALĂ RESPONSABILĂ SOCIAL”; ”FEMEIA ÎN AFACERI”; ”BUSINESS ON-LINE”; “APRECIEREA CONSUMATORILOR”: “MARCA LOCALĂ”.

Participanții la concursurile din anul curent vor beneficia și de unele avantaje: oferirea gratuită, pe parcursul unui an, a serviciilor de prediagnoză a proprietății intelectuale la întreprindere (experții AGEPI vor examina portofoliul obiectelor de proprietate intelectuală deținut de întreprindere și vor prezenta recomandări privind valorificarea eficientă a acestuia); organizarea seminarelor/training-urilor în domeniul proprietății intelectuale pentru angajații întreprinderilor participante la concurs, inclusiv la sediul întreprinderii (gratuit), desfășurare de instruiri și consiliere în domeniul integrității și anticorupție; reducere de 10 % din taxa de participare în cadrul unei expoziții virtuale de pe platforma virtual-fairs.md etc.

Concursul “Premiul pentru realizări în domeniul calităţii bunurilor și serviciilor” este la cea de a 8-a ediție. Scopul acestuia este de a evidenția companiile care au implementat cu succes managementul calității și de a promova abordările moderne ale calității.

Acest concurs național de calitate este considerat drept o etapă de pregătire a întreprinderii pentru promovarea produselor pe piaţa externă. În această ediție, companiile care sunt certificate ISO vor prezenta un raport de autoevaluare bazat pe 5 criterii, în timp ce ceilalți participanți vor prezenta tradiționalul raport bazat pe cei 9 criterii de excelență în domeniul calității.

Antreprenorii se pot înscrie la concursuri până pe 31 martie 2022. Toate materialele vor putea fi accesate pe pagina www.chamber.md.

img22000751

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!