ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Instituțiile de învățământ din capitală sunt pregătite pentru desfășurarea educației on-line

16:10 | 02.02.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 2 feb. /MOLDPRES/. Pe parcursul anilor 2020-2022 sistemul educațional municipal din Chișinău a fost suplinit cu circa 9 400 de echipamente informatice noi, dintre care 5 036 de computere, 3 909 de laptopuri și 485 de tablete, transmite MOLDPRES.

Primăria a informat că în perioada pandemică, pentru asigurarea educației on-line, municipalitatea a achiziționat 9 430 de computere. Subdiviziunea municipală de profil a monitorizat repartizarea tehnicii de calcul conform priorităților. Totodată, instituțiile de învățământ ce dețin aceste dispozitive au fost îndemnate să le ofere în folosință temporară elevilor care au nevoie de ele pentru a participa la lecțiile on-line.

Recent au fost repartizate alte 840 de laptopuri pentru a fi transmise elevilor care nu dețin instrumentele necesare. Acestea au fost procurate pentru elevii care nu aveau un dispozitiv pentru a se conecta la orele desfășurate on-line. 

Conform datelor prezentate de către managerii din 150 de instituții de învățământ primar și secundar (publice și private), în cea mai mare parte toate instituțiile municipale de învățământ din Chișinău sunt pregătite pentru a organiza și desfășura procesul educațional on-line.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!