ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În 10 raioane se desfășoară campania de instruire „Acces egal pentru toți în secțiile de votare"

18:28 | 02.02.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 2 feb. /MOLDPRES/. În zece raioane din Republica Moldova va fi realizat auditul a 1 206 de secții de votare pentru a se asigura acces egal la secțiile de vot pentru fiecare cetățean, transmite MOLDPRES.

Comisia Electorală Centrală, PNUD Moldova, în parteneriat cu Alianța INFONET și Asociația „MOTIVAȚIE”, cu suportul USAID Moldova și al Ambasadei Marii Britanii la Chișinău au anunțat că în perioada ianuarie-martie 2022 se va desfășura Campania „Acces egal pentru toți în secțiile de votare", în cadrul căreia va fi realizat auditul a 1 206 de secții de votare și instruirea și dezvoltarea capacităților administrațiilor publice locale din cel puțin 10 raioane.

Potrivit informației prezentate, în cadrul acestei campanii echipele autorităților publice locale vor fi instruite și vor afla cum trebuie construită corect o rampă de acces, care sunt costurile și ce include, în general, o instituție accesibilă, începând de la drumul până la aceasta și până la adaptarea grupului sanitar.

După auditul celor 1 206 de instituții publice în 2022, va fi realizat un studiu care va prezenta informația privind accesibilitatea tuturor secțiilor de votare deschise de obicei la alegerile naționale.

O evaluare similară a fost efectuată în anul 2019 și a cuprins 612 secții de votare din Chișinău, Bălți, Hâncești, Căușeni, Edineț și UTA Găgăuzia, ceea ce a constituit 30% din numărul total al secțiilor de votare.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!