ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Doi bărbați din Ștefan Vodă au fost reținuți după ce au extorcat 83 de mii de dolari

16:20 | 02.02.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 2 feb. /MOLDPRES/. Doi bărbați din Ștefan Vodă au fost reținuți de procurori pentru încercarea de estorcare prin șantaj a sumei de 83 de mii de dolari americani, de la un bărbat din Strășeni, comunică MOLDPRES.

Potrivit PCCOCS, aceștia cereau banii sub pretextul unei datorii inventate, care în valută națională constituia peste 1,4 milioane lei.

Astfel, cei doi ar fi închiriat un automobil cu care s-au deplasat la domiciliul părinților victimei în Strășeni, de unde i-au transmis bărbatului mesaje de intimidare. În același scop, ei au creat o pagină cu date false în rețelele de socializare și-i trimiteau victimei mesaje de amenințare.

Cei doi au vârste cuprinse între 30 și 35 de ani și au fost anterior judecați pentru diverse infracțiuni. Ulterior reținerii lor, procurorul PCCOCS le-a formulat învinuirea, iar instanța de judecată examinează demersurile de plasare a acestora în arest preventiv, pentru 30 de zile.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!