ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Importul vaccinurilor ar putea fi facilitat

16:35 | 02.02.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 2 feb. /MOLDPRES/. Membrii Comisiei parlamentare protecție socială, sănătate și familie au aprobat astăzi raportul la un proiect de lege care prevede facilitarea importului, în calitate de ajutor umanitar, al vaccinurilor împotriva COVID-19, comunică MOLDPRES.

Documentul prevede că Comisia specializată a Ministerului Sănătății, Ministerul Muncii și Protecției Sociale vor putea acorda avize privind introducerea în țară a vaccinurilor împotriva COVID-19 cu termen de valabilitate mai mic de 6 luni, respectând condiția că la momentul intrării în țară termenul de valabilitate restant al acestora să nu fie mai mic de 50% din cel declarat.

Modificarea se impune având în vedere faptul că vaccinurile destinate imunizării împotriva infecției de coronavirus au un termen de valabilitate scurt (6-9 luni), dar și unele aspecte logistice privind transportarea și păstrarea acestora.

Proiectul de lege urmează a fi propus spre examinare plenului Parlamentului.

Foto: Parlament

img22000760

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!