ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Nu vor mai fi sancționate prin amenzi încălcările fiscale de până la 5 000 de lei pentru antreprenori și de până la 500 de lei pentru cetățeni

17:16 | 02.02.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 2 feb. /MOLDPRES/. Încălcările fiscale de până la 5 000 de lei pentru antreprenori și de până la 500 de lei pentru cetățeni, nu vor mai fi sancționate prin amenzi. Cabinetul de miniștri a votat astăzi, în acest sens, un proiect de lege care prevede modificări ale Codului Fiscal, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului. 

Potrivit legislației fiscale a Republicii Moldova, există o distincție între încălcarea fiscală semnificativă și cea nesemnificativă, iar sancțiunea sub formă de avertizare se aplică exclusiv pentru încălcarea fiscală nesemnificativă. Actualul prag pentru care sunt aplicate avertismentele constituie 1 000 de lei pentru antreprenori și 100 de lei pentru cetățeni.

Prin implementarea acestor modificări se mizează pe îmbunătățirea climatului investițional, organele fiscale urmând să fie percepute ca instituții ce acordă suport contribuabililor în aplicarea legislației și promovează conformarea fiscală. Respectiv, aceasta va contribui la diminuarea poverii administrative asupra antreprenorilor și cetățenilor, precum și va asigura proporționalitatea aplicării sancțiunilor fiscale. 

Proiectul urmează să fie transmis Parlamentului pentru examinare și adoptare.

img22000764

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!