ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Va fi majorat cuantumul indemnizațiilor acordate salariaților care au grijă de copii în perioada învățământului online

17:51 | 02.02.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 2 feb. /MOLDPRES/. Guvernul continuă măsurile de sprijin pentru angajatori și salariați în contextul restricțiilor aplicate în perioada pandemiei de COVID-19. Astfel, salariații care au grijă de copiii ce studiază în regim online vor primi din partea statului o indemnizație majorată - de la 150 lei la 250 lei pe zi. Executivul a aprobat această decizie în ședința de astăzi, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

Totodată, Executivul a aprobat și majorarea indemnizației pentru salariații cu copii și pentru șomajul tehnic, și, respectiv, majorarea plafonului pentru compensarea zilelor libere de vaccinare de la 450 lei la 500 lei pe zi, ceea ce reprezintă circa 50% din cuantumul salariului mediu lunar pe economie pentru anul 2022, care constituie 9 900 lei.

Proiectul aprobat prevede și unele completări și precizări pentru îmbunătățirea aplicării mecanismelor de acordare a indemnizațiilor și compensațiilor respective. 

Noile măsuri vor reduce povara financiară a angajatorilor în perioada pandemiei de COVID-19. Pentru implementarea acestora, au fost alocate 200 milioane de lei în bugetul de stat pentru anul 2022.

Foto: Guvern

img22000767

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!