ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Serviciul „Determinarea dizabilității și capacității de muncă” va fi digitalizat

18:00 | 02.02.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 2 feb. /MOLDPRES/. Ministerul Muncii și Protecției Sociale a elaborat un proiect de hotărâre, care prevede crearea Sistemului informațional „Determinarea dizabilității și capacității de muncă” (SI DDCM). Conceptul Sistemului informațional și Regulamentul de organizare și funcționare al acestuia au fost aprobate în ședința de astăzi a Guvernului, a relatat agenției MOLDPRES Direcţia comunicare și protocol a Executivului.   

Sistemul informațional va permite asigurarea transparenței privind controlul și gestionarea dosarelor beneficiarilor CNDDCM, monitorizarea tuturor solicitărilor și persoanelor care interacționează cu Consiliul, elaborarea rapoartelor statistice, analitice și evidența, precum și controlul/raportarea cauzelor dizabilității. 

Dezvoltarea și funcționarea sistemului informațional va fi asigurată de către Consiliul național pentru determinarea dizabilității și capacității de muncă (CNDDCM).

Sistemului informațional este creat în cadrul proiectului „Modernizarea serviciilor guvernamentale”, implementat de Agenția de guvernare electronică și Asociația Internațională pentru Dezvoltare, în baza Acordului dintre Republica Moldova și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare. 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!