ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Guvernul sporește accesul familiilor defavorizate la ajutorul pentru perioada rece a anului

18:09 | 02.02.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 2 feb. /MOLDPRES/. Ajutorul pentru perioada rece a anului, în cuantum de 700 de lei, va fi acordat mai multor familii defavorizate, în perioada 1 ianuarie - 31 martie 2022. În acest sens, Guvernul a aprobat astăzi un proiect de hotărâre care are ca scop susținerea familiilor în condițiile majorării tarifelor la utilități, dar și aplicarea modificărilor operate în Legea privind modificarea condiției de stabilire și acordare a ajutorului pentru perioada rece a anului, informează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Executivului.

Astfel, proiectul prevede că la acordarea prestației de ajutor pentru perioada rece a anului (APRA), pentru 1 ianuarie - 31 martie 2022, nu se va lua în considerare scorul calculat pentru indicatorii de bunăstare pe bunurile mobile şi imobile pe care le are în proprietate/folosinţă familia (nu se va aplica testul proxy).

Totodată, în cazurile când dreptul la APRA a expirat/expiră în perioada  1 decembrie 2021 - 28 februarie 2022, perioada de acordare a ajutorului va fi extinsă în regim automat până la 31 martie 2022, fără a fi necesar ca beneficiarul să depună o cerere nouă. 

În același timp, cererile respinse pentru acordarea dreptului la APRA, depuse după 1 noiembrie 2021 și care au fost respinse din motivul depășirii scorului stabilit pentru indicatorii de bunăstare, vor fi revizuite în mod automat, prin intermediul Sistemului informațional automatizat „Asistența Socială”.

Hotărârea va intra în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial și se va aplica pentru perioada 1 ianuarie 2022 - 31 martie 2022. 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!