ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Regatul Țărilor de Jos va susține Republica Moldova în procesul de reformare a economiei și a justiției

19:31 | 02.02.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 2 feb. /MOLDPRES/. Regatul Țărilor de Jos va susține Republica Moldova în procesul de reformare a economiei și a sistemului de justiție dar și în implementarea Acordului de Asociere cu UE. Declarația a fost făcută astăzi, la Chișinău, de Prim-ministrul Olandei, Mark Rutte, într-o conferință comună cu Președintele R. Moldova, Maia Sandu, comunică MOLDPRES.

Șeful statului a menționat că este pentru prima dată când un premier olandez ne vizitează țara. “Este un prilej deosebit pentru resetarea dialogului politic și consolidarea relațiilor bilaterale, dar și pentru a pune baza unui parteneriat puternic de viitor, în domenii importante pentru cetățenii noștri. Vizita dumneavoastră are loc într-un context regional tensionat și, așa cum am menționat în discuțiile de astăzi, sperăm că dialogul politic ne va da soluția pașnică pe care ne-o dorim cu toții. Pacea este condiția esențială pentru dezvoltarea fiecărei țări - și Republica Moldova își dorește să meargă pe calea dezvoltării și a modernizării”, a spus Sandu.

Președintele a specificat că Regatul Țărilor de Jos a fost alături de țara noastră în cele două crize majore din ultimii doi ani. “Suntem recunoscători pentru susținerea sistemului nostru sanitar în lupta cu pandemia de Covid-19. Mulțumim și pentru sprijinul acordat în contextul crizei energetice, atunci când Guvernul de la Haga a susținut inițiativa Uniunii Europene de a acorda un grant de 60 de milioane de euro Republicii Moldova pentru a trece mai ușor de această criză energetică. În viitor, mizăm pe sprijinul dumneavoastră în realizarea proiectelor de infrastructură energetică, ceea ce va crea independența energetică a țării noastre. Experiența bogată pe care o aveți în domeniul economiei verzi și al energiei regenerabile poate fi de mare ajutor pentru Moldova”, a conchis Sandu.

Maia Sandu a îndemnat oamenii de afaceri olandezi să vină în Republica Moldova.

Prim-ministrul Regatului Țărilor de Jos, Mark Rutte a informat că în luna mai la Chișinău va sosi o delegație a oamenilor de afaceri olandezi. În prezent, în Republica Moldova sunt 153 de întreprinderi cu capital olandez: în IT, domeniul imobiliar, finanțe și construcții. De asemenea, premierul olandez s-a declarat drept ambasador al țării noastre în procesul de implementare a Acordului de Asociere RM-UE.

Foto: Președinție

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!