ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Maia Sandu: „Îi încurajez pe oamenii de afaceri din Țările de Jos să investească în R. Moldova, iar pe turiști - să ne viziteze țara”

22:04 | 02.02.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 2 feb. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit astăzi cu Prim-ministrul Regatului Țărilor de Jos, Mark Rutte, care a efectuat o vizită de lucru la Chișinău. Este pentru prima dată când un premier olandez vizitează Moldova, fapt ce a permis resetarea dialogului politic dintre cele două țări și a pus baza unui parteneriat puternic de viitor, în domenii importante pentru cetățeni, relatează MOLDPRES cu referire la Serviciul prezidențial de presă.

Potrivit șefei statului, în cei 30 de ani de relații diplomatice care ne leagă, Țările de Jos au fost mereu un partener important pentru promovarea obiectivelor noastre de integrare europeană. „Suntem recunoscători autorităților de la Haga pentru sprijinul oferit în dialogul nostru cu Uniunea Europeană”, a spus Maia Sandu.

De asemenea, Președinta Maia Sandu a mulțumit Regatului Țărilor de Jos pentru ajutorul acordat de-a lungul anilor în consolidarea democrației din Republica Moldova, a statului de drept și a presei libere, dar și pentru că ne-a fost alături în criza pandemică și cea energetică. „Am exprimat, totodată, determinarea noastră de a merge pe calea dezvoltării și a modernizării țării, pentru a crea locuri de muncă și a crește nivelul de trai al cetățenilor”, a menționat șefa statului.

În acest sens, ea a ținut să-i încurajeze pe oamenii de afaceri olandezi să investească în Republica Moldova. Iar pe turiștii din Țările de Jos i-a invitat să ne viziteze locurile pitorești din țară și să ne cunoască oamenii entuziaști, care să le arate cultura și obiceiurile noastre și să le creeze amintiri frumoase despre Moldova.

Foto: Președinție

img22000772

img22000772

img22000772

img22000772

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!