ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Teatrul Național ”Mihai Eminescu” va prezenta un spectacol de Ion Druță

09:07 | 03.02.2022 Categorie: Cultură

Chişinău, 3 feb. /MOLDPRES/. La Teatrul Național ”Mihai Eminescu” va avea loc mâine, 4 februarie, la ora 18.00, spectacolul ”Casa Mare” de Ion Druță”, în regia lui Alexandru Cozub, informează MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, piesa tratează valori des întâlnite în creația lui Druță: relația dintre uman și moral, sacru şi profan, ecologia naturii și ecologia spiritului, impactul tehnologizării, aspecte ale memoriei și ale istoriei. Conflictul principal al dramei este de natură interioară. Este, în fond, și o frumoasă poveste de dragoste, uneori ignorată de criticii seduși de schema morală. Ca și alte texte epice și dramatice ale lui Ion Druță, piesa poate fi considerată un veritabil manual de etică, valabil și pentru lumea de astăzi.

În aceeași zi, la ora 18.30, Teatrul Național ”Satiricus I.L. Caragiale” readuce în scenă spectacolul ”Doctor de femei” de Georges Feydeau, în regia lui Alexandru Grecu. „Doctor de femei” este o comedie intrigantă despre infidelitatea conjugală, un subiect captivant, dintotdeauna actual în societate, care le dă mult de gândit bărbaților afemeiați.

Tot vineri, la ora 18.30, Teatrul Dramatic Rus de Stat ”A.P. Cehov” va oferi publicului spectacolul ”Nopțile albe”, după povestirea omonimă a lui F. M. Dostoievski, scenariul și regia – Vladimir Kiriuhanțev. În aceeași zi, la ora 18.00, la Sala cu Orgă din Chișinău va avea loc un concert cu genericul ”O seară în armonii rusești” - recital vocal cu Cristina Goncearova, soprană și Ciprian Oloi, pian. În program: romanțe, arii și creații pentru pian de S. Rahmaninov, P. Ceaikovski, N. Rimski-Korsakov și S. Banevich.

Spectacolele se vor desfășura cu respectarea tuturor normelor de protecție antiepidemice.

img22000774

img22000774

img22000774

img22000774

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!