ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul Nicu Popescu a avut o întrevedere cu ambasadorul Thomas Mayr-Harting

09:40 | 03.02.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 3 feb. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, l-a primit la ministerul de externe pe ambasadorul Thomas Mayr-Harting, reprezentantul special al președintelui în exercițiu al OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană, care se află într-o vizită de lucru în Republica Moldova, informează MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al MAEIE, în cadrul întrevederii, diplomații s-au referit la evoluțiile în procesul de soluționare a conflictului din regiunea transnistreană a Republicii Moldova și au analizat perspectivele avansării acestui proces.

„Ne dorim să menținem un dialog dinamic și constructiv pe platformele de negocieri existente și salutăm adoptarea Declarației Consiliului de Miniștri ai OSCE cu privire la negocierile în formatul 5+2 prin care s-a reconfirmat atașamentul tuturor statelor participante OSCE privind soluționarea conflictului în baza respectării suveranității și integrității teritoriale a țării noastre în hotarele internațional recunoscute", a menționat vicepremierul.

În cadrul discuției ministrul Nicu Popescu a comunicat ambasadorului Thomas Mayr-Harting că autoritățile de la Chișinău mizează pe sprijinul practic al președinției poloneze a OSCE și al celorlalți parteneri externi implicați în identificarea unei soluții viabile de reglementare pașnică și cuprinzătoare a conflictului din estul țării.

„Am punctat necesitatea acordării unei atenții sporite și conjugării eforturilor în scopul asigurării respectării drepturilor și libertăților fundamentale ale omului în regiunea transnistreană a țării în contextul atestării unei agravări continue a acestei stări de lucruri", a punctat șeful diplomației Republicii Moldova.

Totodată, oficialii au făcut un schimb de păreri despre soluționarea problemelor curente care afectează viața de zi cu zi a locuitorilor de pe ambele maluri ale Nistrului.

Foto: MAEIE

img22000783

img22000783

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!