ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Andrei Cebotari a fost ales în funcția de membru al CSP

12:25 | 03.02.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 3 feb. /MOLDPRES/. Andrei Cebotari a fost ales astăzi în funcția de membru al Consiliului Superior al Procurorilor (CSP), pentru un mandat de patru ani. Candidatura acestuia a fost votată de 56 de deputați, comunică MOLDPRES.

Andrei Cebotari a fost desemnat învingătorul concursului pentru selectarea candidatorilor la funcția de membru al CSP.

Potrivit legislației, Parlamentul alege, prin concurs, unul dintre cei patru membri ai CSP din rândul societății civile. Candidații la funcția de membru al CSP din partea societății civile trebuie să aibă studii superioare juridice și experiență în domeniul dreptului de cel puțin trei ani.

Tot astăzi, deputații au desemnat-o pe Angela Colomiicenco în funcția de director adjunct al Centrului Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal, pentru un mandat de cinci ani.

Foto: Parlament

img22000796

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!