ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul pentru reintegrare s-a întâlnit cu șeful Oficiului Consiliului Europei în Republica Moldova

14:36 | 03.02.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 3 feb. /MOLDPRES/. Aspecte ale dialogului dintre Chișinău și Tiraspol au fost abordate în cadrul unei întrevederi dintre vicepremierul pentru reintegrare Oleg Serebrian cu șeful Oficiului Consiliului Europei în Republica Moldova, William Massolin, care l-a felicitat cu numirea în această funcție importantă, a relatat pentru MOLDPRES Biroul politici de reintegrare.

Discuțiile au vizat cooperarea excelentă dintre Republica Moldova și Consiliul Europei și suportul recepționat în mod constant de către Chișinău, inclusiv prin expertize tematice, recomandări de bune practici, proiecte privind promovarea măsurilor de consolidare a încrederii și alte forme de asistență multilaterală.

Vicepremierul Oleg Serebrian a accentuat necesitatea menținerii într-un vizor prioritar problema drepturilor omului în regiunea transnistreană, inclusiv în partea ce ține de asigurarea respectării dreptului la educație în limba maternă, consolidând eforturile comune pe această dimensiune.

La fel, a fost reiterată necesitatea consultării opiniei și a informării preventive a Biroului politici de reintegrare despre programele și proiectele preconizate spre implementare în regiunea transnistreană, cu trasarea în comun a liniilor prioritare de intervenție în acest sens.

Foto: Biroul de reintegrare

img22000801

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!