ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Legislativul a operat modificări în Legea cu privire la energia electrică

14:55 | 03.02.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 3 feb. /MOLDPRES/. Legislația națională în domeniul energiei electrice a fost armonizată cu normele UE. Deputații au operat astăzi modificări în Legea cu privire la energia electrică, comunică MOLDPRES.

Astfel, în legislație a fost introdus un mecanism de asigurare a achiziției de energie electrică din cel puțin două surse, ca măsură de creștere a siguranței în aprovizionarea cu energia electrică.

Totodată, au fost modificate cerințele privind furnizarea energiei electrice de către furnizorul serviciului universal și furnizorul de ultimă opțiune și obligațiile participanților la piața energiei electrice în legătură cu echilibrarea.

Foto: Parlament

img22000806

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!