ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Legislativul a declarat vacant un mandat de deputat

17:17 | 03.02.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 3 feb. /MOLDPRES/. Parlamentul Republicii Moldova de Legislatura a XI-a declarat astăzi vacant un mandat de deputat, comunică MOLDPRES.

Vacanța fotoliului intervine ca urmare a încetării mandatului deputatei Fracțiunii parlamentare a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Svetlana Căpățînă.

În conformitate cu Legea despre statutul deputatului în Parlament, mandatul vacant va fi atribuit supleantului imediat următor de pe lista blocului electoral. Comisia Electorală Centrală, în termen de 5 zile, va examina candidatura candidatului supleant şi o va înainta Curţii Constituţionale pentru validarea mandatului.

Curtea Constituțională, în termen de 10 zile de la declararea vacanţei mandatului de deputat, va valida următorul mandat.

img22000809

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!