ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Încălcările fiscale de până la 5000 de lei, comise de antreprenori, nu vor fi sancționate

17:20 | 03.02.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 3 feb. /MOLDPRES/. Antreprenorii care au comis încălcări fiscale în sumă de până la 5000 lei și cetățenii a căror încălcări constatate nu depășesc 500 de lei nu vor fi sancționați, ci doar avertizați. Un proiect de lege în acest sens a fost aprobat astăzi în primă lectură de către Legislativ, comunică MOLDPRES.

Potrivit documentului, se va considera nesemnificativă încălcarea fiscală dacă suma, în cazul nerespectării modului de declarare sau în cazul diminuării impozitelor sau taxelor de către persoanele juridice și persoanele fizice care practică anumite activități, va constitui până la 5000 de lei.

În prezent, această sumă constituie până la 1000 de lei. Pentru persoanele fizice, aceleași încălcări vor fi considerate nesemnificative dacă pragul respectiv va fi de până la 500 de lei și nu până la 100 de lei cum este în prezent.

Foto: Parlament

img22000811

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!