ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O expoziție de artă contemporană a fost vernisată la Centrul ”C. Brâncuși”

18:06 | 03.02.2022 Categorie: Cultură

Chişinău, 3 feb. /MOLDPRES/. La Centrul Expozițional ”Constantin Brâncuși” al Uniunii Artiștilor Plastici din Moldova a fost vernisată astăzi expoziția de artă contemporană cu genericul ”There is Sun in Moldova” (”Soarele în Moldova”), informează MOLDPRES.

Solicitată de agenție, Florina Breazu, vicepreședintele Uniunii Artiștilor Plastici din Moldova, a menționat că expoziția cuprinde peste 100 de lucrări de pictură, grafică sculptură, instalații și artă decorativă, realizate de circa 40 de autori.

”Această expoziție este un proiect curatoriat de Alexandra Mihalaș, Art Director al Centrului Expozițional ”Constantin Brâncuși”. Totodată, este un proiect prin care s-a dorit integrarea tinerilor artiști în proiectele expoziționale ale Uniunii Artiștilor Plastici. Ideea e de a atrage publicul iubitor de artă spre o zonă sensibilă a societății. Trebuie să conștientizăm faptul cât de mult are nevoie societatea noastră de artă”, a subliniat Florina Breazu.

Alexandra Mihalaș, curatorul expoziției, susține că și-a propus să organizeze o expoziție care va pune în lumină frumosul și potențialul artistic autohton, talentele valorificate și cele necunoscute încă. ”Astfel, titlul ”There is Sun in Moldova” este un manifest al artiștilor locali, implicând inclusiv și o dimensiune critică - ignoranța societății față de artiști și marginalizarea unui domeniu vital pentru funcționarea normală a societății. Expoziția pune în valoare atât artiști membri ai UAP, cât și pe ce tineri. La nivel conceptual, această colaborare este descifrată drept evoluția codului cultural, prezentat prin succesiunea generațiilor artistice”, a precizat Alexandra Mihalaș.

Expoziția va fi deschisă până la 20 februarie.

img22000813

img22000813

img22000813

img22000813

img22000813

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!