ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Teatrul ”Luceafărul va prezenta un spectacol de Slava Sambriș

07:57 | 04.02.2022 Categorie: Cultură

Chişinău, 4 feb. /MOLDPRES/. La Teatrul ”Luceafărul” va avea loc sâmbătă și duminică, 5 și 6 februarie, la ora 18.30, spectacolul ”Fazanul” de Georges Feydeau, în regia lui Slava Sambriș, informează MOLDPRES.

Solicitat de agenție, Slava Sambriș, director artistic al instituției, a menționat că spectacolul ”Fazanul”, o comedie spumoasă ale cărei personaje fascinante, dar cu existențe nesigure, glisează ușor pe muchia ascuțită a riscului și aventurii, este realizat după un text al dramaturgului francez Georges Feydeau, cunoscut drept copilul teribil al teatrului de bulevard, o figură luminoasă și fascinantă a farsei inteligente. Potrivit sursei citate, în spectacolul ”Fazanul”, jocul aparențelor, încurcăturile de tot soiul, imprevizibilul şi răsturnările de situație sunt menite să declanșeze hohote de râs, iar rolurile se schimbă într-un ritm amețitor, astfel încât păcălitorul devine foarte ușor păcălit.

”Edmond Pontagnac, un cuceritor fără portofoliu, este cel care declanșează o serie de întâmplări efervescente, în care soții, soți, amanți și amante se întâlnesc într-un joc al oglinzilor, fiecare dintre ei fiind reflectat din mai multe unghiuri, sub lumini diferite, pentru ca, la final, să se restabilească (dez)echilibrul inițial. O înlănțuire clocotitoare și surprinzătoare de întâmplări reașează lucrurile după logica sclipitoare a comediilor bulevardiere și ne dezvăluie, într-un final, cine e Fazanul. Titlul comediei este inspirat din jocul Fazan - un joc de cuvinte de abilitate mintală pentru doi sau mai mulți jucători; cel care pierde, primește titlul de Fazan”, a mai spus Slava Sambriș.

Mâine, la ora 18.00, Teatrul Național ”Mihai Eminescu va oferi publicului spectacolul ”Pomul vieții” de Dumitru Matcovschi, în regia lui Alexandru Cozub, la 18.30, Teatrul Național ”I. L. Caragiale” - spectacolul ”Bună dimineața, tăticule”, o adaptare după „Joyeuses Pâques” de Jean Poiret în regia lui Alexandru Grecu, Teatrul Dramatic Rus de Stat ”A. P. Cehov” - spectacolul ”Tort pentru Napoleon”, anecdotă istorică de Jiri Gubach, în regia lui Dumitru Koev, iar la 19.00, Teatrul ”Geneza Art” - spectacolul ”De vorbă cu Emma” după textele lui Vitali Cipileaga, cu accente din piesa ”Pescărușul” de A. P. Cehov, în regia Danielei Burlaca.

Duminică, la ora 18.00, Teatrul Național ”Mihai Eminescu” va prezenta  spectacolul ”Dosarele Siberiei” de regizorul Petru Hadârcă, după memoriile deportatelor Ecaterina Chele, Margareta Cemârtan-Spânu și ale lui Ion Moraru, condamnat politic în 1950 la 10 ani de GULAG, la 18.30, Teatrul Național ”Satiricus I. L. Caragiale” - spectacolul „Ciuleandra”  de Liviu Rebreanu, regie - Alexandru Grecu, adaptarea scenică şi versurile de Ion Diviza și muzica - de compozitorul Marian Stârcea, Teatrul Dramatic Rus de Stat ”A. P. Cehov” - spectacolul ”Pășind printre nori”, poveste americană după piesa ”Harold și Maud” de Colin Higgins, în regia lui Dumitru Koev, iar la 19.00, Teatrul ”Geneza Art” - spectacolul ”TOC” de dramaturgul, actorul și omul de televiziune francez Laurent Baffie, în regia Danielei Burlaca.

Spectacolele se vor desfășura cu respectarea normelor de protecție antiepidemice.

img22000817

img22000817

img22000817

img22000817

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!