ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Opt persoane au decedat, iar 59 au fost traumatizate în ianuarie din cauza excesului de viteză

10:09 | 04.02.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 4 feb. /MOLDPRES/. În luna ianuarie curent, opt persoane au decedat, iar alte 59 au fost traumatizate în urma celor 52 de accidente rutiere în care conducătorii auto nu au adaptat limita de viteză stabilită, comunică MOLDPRES.

Potrivit INSP, depăşirea limitei de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic constituie principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice.

Doar pe parcursul zilei de 2 februarie, au fost identificați circa 500 de șoferi care au depășit limita de viteză.  Unii dintre aceștia au depășit dublu limita legală admisă pe sectorul respectiv de drum.

Un asemenea caz a avut loc în localitatea Valea Perjei din raionul Cimișlia. Șoferul unei mașini Dacia, de 29 de ani, locuitor al orașului Comrat, a accelerat până la 93 km/h pe un sector de drum, unde limita este de doar 50 km/h.

Cu 95 km/h a mers un alt conducător auto de 54 de ani, locuitor al orașului Comrat, care se deplasa prin satul Gradiște, raionul Cimișlia. În această localitate, limita de viteză legală este de 50 km/h. Un alt șofer, pe un traseu din raionul Râșcani, s-a deplasat cu 114 km/h, depășind astfel viteza regulamentară cu 20 km/h.

Toți conducătorii auto au fost documentați și sancționați pentru încălcarea comisă în traficul rutier.

Foto: Poliția

img22000826

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!