ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Monitorul Oficial a publicat hotărârea privind majorarea burselor pentru elevi şi studenţi

12:03 | 04.02.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 4 feb. /MOLDPRES/. Monitorul Oficial de vineri, 4 februarie, a publicat decizia Guvernului care prevede majorarea burselor pentru elevi și studenți cu 6,9%, transmite MOLDPRES.  

Potrivit documentului, va fi majorat cuantumul pentru următoarele categorii de burse: bursele de performanță și speciale pentru elevii talentați din liceele-internat republicane cu profil arte și elevii talentați din clasele IV-IX ai Colegiului Național de Coregrafie; bursele de studii pentru studenții din învățământul superior (ciclul I, ciclul II, studii integrate, învățământ medical și farmaceutic), elevii din instituțiile de învățământ profesional tehnic postsecundar și postsecundar nonterţiar; bursele de studii acordate în învățământul profesional tehnic secundar.

De asemenea, se vor majora şi bursele de studii pentru studenții din învățământul superior – ciclul III  (studii superioare de doctorat), medicii rezidenți, medicii secundari clinici, precum și pentru postdoctoranzi; bursele (soldele lunare) pentru elevii și studenții instituțiilor de învățământ din domeniul milităriei și ordinii publice; bursele de merit pentru studenții din învățământul superior (ciclul I, ciclul II, studii integrate, învățământul medical și farmaceutic) şi elevii din instituțiile de învățământ profesional tehnic postsecundar şi postsecundar nonterţiar.

Majorarea se aplică începând cu luna ianuarie 2022. Suma prevăzută în acest scop este de 17,4 milioane de lei.

Sursa: monitorul.gov.md

img22000834

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!