ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ofițerii CNA au descins la Centrul de Sănătate Stăuceni

13:16 | 04.02.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 4 feb. /MOLDPRES/. Ofițerii CNA și procurorii anticorupție, care anchetează eliberarea de certificate de vaccinare anti-Covid false, desfășoare în acest moment percheziții la Centrul de Sănătate Stăuceni (mun. Chișinău). Patru medici, un intermediar și un registrator de la instituție sunt bănuiți de trafic de influență, comunică MOLDPRES.

Potrivit CNA, angajații din sistemul medical ar fi organizat eliberarea a zeci de certificate de vaccinare anti-COVID-19, fără imunizarea de facto.

În cadrul urmăririi penale, s-a stabilit că cel puțin 20 de persoane au primit certificate de imunizare la spitalul din Stăuceni, chiar dacă la momentul "vaccinării" împotriva Covid se aflau peste hotare. Datele anchetei arată că sumele pretinse și primite de angajații instituției medicale ar varia între 1 500 și 6 000 de lei, pentru un certificat și introducerea informației despre imunizare în Registrul de evidență.

Anterior un medic și trei intermediari au fost învinuiți de trafic de influență la eliberarea certificatelor de vaccinare anti-Covid în aceeași cauză penală. Dosarul cuprinde zeci de episoade, documentate în perioada septembrie - decembrie 2021, și a fost pornit în urma unor informații operative care au condus la identificarea întregii scheme de corupție.

img22000836

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!