ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Qatarul a donat un lot de ajutor umanitar pentru copii orfani și persoane cu nevoi speciale

14:04 | 04.02.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 4 feb. /MOLDPRES/. Statul Qatar, prin intermediul Ambasadei sale la Chișinău, a donat astăzi un lot de ajutor umanitar pentru sprijinirea Fondului de Caritate pentru îngrijirea orfanilor, bătrânilor și persoanelor cu nevoi speciale al Bisericii Ortodoxe din Republica Moldova, comunică MOLDPRES.

La ceremonia de transmitere a donației au fost prezenți Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove, Vladimir, protoiereul Vadim Cheibaș și Hamad Bin Rashid al Athba, Însărcinatul cu afaceri al Ambasadei Statului Qatar în R. Moldova.

Diplomatul qatarez a ținut un discurs în care a făcut referire la efortul permanent al Statului Qatar, prin inițiativa Alianței Civilizațiilor Națiunilor Unite, pentru o cooperare mai strânsă între rase, religii și culturi și stabilirea de relații solide între acestea pentru a realiza scopul uman de conviețuire pașnică, acceptarea celorlalți, respectul față de alte culturi și răspândirea toleranței între diferitele religii.

La rândul său, Mitropolitul Vladimir a mulțumit Statului Qatar pentru gestul umanitar generos, care reprezintă asistență pentru societățile caritabile de care se ocupă Biserica.

Donația de astăzi este prima din anul curent oferită de Statul Qatar. Pe parcursul anului trecut, loturi de ajutoare din partea Qatarului au primit Ministerul Afacerilor Interne și cel al Sănătății.

Foto: Ambasada Statului Qatar în R. Moldova

img22000841

img22000841

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!