ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comisia interguvernamentală moldo-maghiară de cooperare economică se va convoca în ședință

14:58 | 04.02.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 4 feb. /MOLDPRES/. În cadrul vizitei de lucru la Budapesta, vicepremierul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene s-a întâlnit cu viceprim-ministrul Ungariei Zsolt Semjén, transmite MOLDPRES. 

În cursul întrevederii, oficialii au trecut în revistă evoluțiile relațiilor bilaterale moldo-maghiare evidențiind importanța intensificării și diversificării cooperării în domeniile de interes comun, a relatat agenției Biroul de presă al MAEIE.

Totodată, interlocutorii au convenit asupra necesității aprofundării cooperării economice sectoriale și a valorificării oportunităților de colaborare în domeniul agriculturii, industriei alimentare, finanțelor publice, digitalizării și energetic. În acest sens, a fost stabilită necesitatea convocării celei de-a V-a ședinţe a Comisiei interguvernamentale moldo-maghiare de cooperare economică. 

„Împreună cu vicepremierul Zsolt Semjén am examinat și modalitățile de accesare a oportunităților oferite în cadrul Inițiativei celor Trei Mări. În planul securității regionale am efectuat un schimb de păreri privind impactul acesteia asupra regiunii Europei Centrale și de Est”, a menționat vicepremierul Nicu Popescu.

În perioada 3-4 februarie, șeful diplomației moldovenești efectuează o vizită de lucru la Budapesta.

Foto: MAEIE

img22000844

img22000844

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!