ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Viceprim-ministrul Oleg Serebrian a discutat cu Ambasadorul Ucrainei

16:37 | 04.02.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 4 feb. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul pentru reintegrare Oleg Serebrian, a avut astăzi o întrevedere de curtoazie cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Ucrainei în Republica Moldova, Marko Shevchenko, care a transmis felicitări în legătură cu numirea în poziția de membru al Guvernului responsabil de dosarul transnistrean, relatează MOLDPRES cu referire la Biroul politici de reintegrare.

În cadrul discuțiilor au fost enunțate acțiunile prioritare ale Chișinăului în promovarea politicilor de reintegrare a țării și în formatele de interacțiune privind reglementarea transnistreană, calendarul de activități preconizate, subiectele primordiale ce necesită o atenție sporită: drepturile omului, libera circulație, fermierii din raionul Dubăsari, instituțiile de învățământ, combaterea riscurilor pandemice ș.a.

A fost reconfirmat sprijinul ferm pentru respectarea reciprocă a suveranității și integrității teritoriale a ambelor țări, disponibilitatea dezvoltării cooperării în toate sferele de interes mutual și asigurării unui dialog reciproc avantajos pentru interesele ambelor state.

Foto: Biroul politici de reintegrare

 

img22000850

img22000850

img22000850

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!