ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Kievul reamintește Germaniei că are nevoie de armament defensiv

17:18 | 05.02.2022 Categorie: Externe

Kiev, 5 feb. /MOLDPRES/. Executivul de la Kiev a trimis guvernului german o scrisoare care include o listă cu diverse tipuri de armament de care ucrainenii susţin că au nevoie în contextul conflictului cu Rusia, relatează MOLDPRES cu referire la AGERPRES.

Ucraina solicită Germaniei sisteme antirachetă şi antiaeriene cu rază medie de acţiune, armament antidrone, camere de supraveghere şi muniţii, între altele, şi pune accentul asupra faptului că este vorba despre "sisteme de armament cu caracteristici defensive".

Deocamdată, guvernul german a refuzat să furnizeze arme Ucrainei. Nu mai departe decât miercuri, 2 februarie, cancelarul Olaf Scholz a respins ferm o astfel de măsură, într-o intervenţie transmisă de postul ZDF.

Refuzul Germaniei de a trimite arme Kievului a fost criticat recent de Ucraina şi de aliaţii estici din NATO.

Potrivit Suddeutsche Zeitung, în scrisoarea sa, adresată Ministerelor de Externe şi Apărării din Germania, Ucraina a cerut guvernului german "să proceseze cererea sa cât mai curând posibil".

Foto: dw.com

img22000863

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!