ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

ANTA a făcut precizări privind greva transportatorilor anunțată pentru 7-8 februarie

08:34 | 07.02.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 7 feb. /MOLDPRES/. Agenția Națională Transport Auto (ANTA) informează cetățenii că, în legătură cu desfășurarea protestelor declarate de către unii operatori de transport care prestează servicii regulate de transport rutier de persoane, în perioada 7-9 februarie este posibilă anularea temporară a unor curse din itinerarul obișnuit, transmite MOLDPRES.

Potrivit ANTA, organele competente și autoritățile publice locale vor depune toate eforturile necesare pentru identificarea unor soluții în vederea minimizării incomodităților create.

"În acest sens, înainte de planificarea călătoriilor, cetățenii sunt rugaţi să se informeze în prealabil cu privire la regularitatea sau efectuarea curselor regulate. Întrebările sau sesizările pot fi remise la următoarea adresă electronică: [email protected]", precizează ANTA.

Pe 28 ianuarie, Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto (APOTA) a adresat o scrisoare deschisă pe numele vicepremierului Andrei Spînu, ministru al Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale, potrivit căreia, transportatorii au amenințat că, în semn de protest, vor sista la începutul lunii februarie activitatea pe rutele regulate, dacă ministerul nu va executa cerințele anunțate anterior - majorarea tarifelor la călătorii.

După ce APOTA a anunțat că rutele regulate își sistează activitatea, Andrei Spînu a venit cu un îndemn către transportatori "să nu se lase provocați". În acest sens, oficialul a făcut public un mesaj al reprezentanților Asociației către transportatori în care aceștia cer sistarea activității transportului "pentru a revolta pasagerii". În final, ministrul declară că în această săptămână va avea o ultimă rundă de consultări cu transportatorii și se va lua decizia cu privire la tarife.

„Un grup mic de transportatori a început să șantajeze o țară întreagă că vor sista cursele de transport.  Scopul e clar: „… să se revolte pasagerii”. E urât. Îndemn toți transportatorii să nu se lase provocați de astfel de comportamente”, a declarat Andrei Spînu.

La fel, vicepremierul a venit cu unele recomandări pentru reprezentanții APOTA: să înceapă să renoveze parcul de autobuze; să crească nivelul de calitate a serviciilor de transport; să elibereze tichete pasagerilor; să întrețină autobuzele și microbuzele în stare bună pentru a nu supune riscurilor pasagerii; să se gândească la oameni în primul rând și la clienții lor.

img22000872

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!