ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral a lansat un concurs de burse pentru tinerii cercetători

09:28 | 07.02.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 7 feb. /MOLDPRES/. Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral /CICDE/ a lansat un concurs de burse pentru elaborarea  proiectelor de cercetare individuală în domeniul electoral, transmite MOLDPRES.

Astfel, cinci tineri vor primi o bursă de 5000 lei pentru elaborarea proiectelor de cercetare. De asemenea, coordonatorii proiectelor de cercetare vor fi remunerați cu un onorariu de 5000 lei. 

Contactată de MOLDPRES, Doina Bordeianu, directoarea instituției, a declarat că este cea de-a patra ediție a acestui program de burse destinat tinerilor preocupați de subiecte precum democrația, alegerile și dreptul electoral. "Persoanele selectate vor elabora proiecte de cercetare în perioada martie - octombrie 2022 și le vor prezenta public în perioada noiembrie-decembrie 2022. Studiile elaborate vor fi publicate într-o culegere editată de CICDE", a specificat Bordeianu.

Potrivit regulamentului concursului, participanții urmează să conceptualizeze ideile într-un material cu tematică electorală și să elaboreze proiectele de cercetare în volum de 25-30 de pagini conform rigorilor CICDE. Tematicile vor fi propuse de către cercetători împreună cu coordonatorii lor și aprobate de CICDE. În anul 2022, prioritate se oferă temelor axate pe problemele securității electorale și participării tinerilor la procesele electorale.

Foto: cicde.md

img22000877

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!