ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Adunarea Populară din UTA Gagauz-Yeri şi-a ales conducerea

10:50 | 07.02.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 7 feb. /MOLDPRES/. Adunarea Populară din UTA Gagauz-Yeri (APG) a reuşit din a 15-a încercare, la şedinţa de la finele săptămânii trecute, să-şi aleagă conducerea. Astfel, noul preşedinte al legislativului autonomiei este Dmitri Constantinov, transmite MOLDPRES.

Deputaţii regiunii au ales şi vicepreşedinţii APG – Gheorghi Leiciu, Nicolai Ormanji şi Alexandr Tarnavschi.

În cadrul Adunării Populare nou-alese vor activa nouă comisii de profil, preşedinţii cărora au fost aleşi la aceeaşi şedinţă.

Adunarea Populară a UTA Găgăuzia (Gagauziyanin Halk Toplușu) este autoritatea reprezentativă și legislativă a Unității Teritoriale Autonome cu statut special Gagauz-Yeri, parte componentă a Republicii Moldova. APG este formată din 35 de deputați, aleși pentru un mandat de patru ani, în circumscripții teritoriale uninominale.

Ultimele alegeri în APG au avut loc pe 19 septembrie.

Foto: gagauzinfo.md

img22000886

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!