ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 100 certificate de vaccinare anti-COVID-19 au fost eliberate fraudulos anul trecut de un spital din capitală

10:59 | 07.02.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 7 feb. /MOLDPRES/. Procurorii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) au desfășurat percheziții în privința eliberării ilegale a certificatelor de vaccinare anti-COVID-19 de către angajați ai Asociației Medicale Teritoriale Râșcani în decursul anului 2021. Peste 100 de certificate au ajuns deja în vizorul oamenilor legii, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor PCCOCS, la sesizarea Ministerului Sănătății, perchezițiile desfășurate de ofițerii Direcției Generale Urmărire Penală și Inspectoratului Național de Investigații ale Inspectoratului General al Poliției au loc la domiciliile și locurile de muncă a trei angajați – un vicedirector și doi asistenți medicali.

Conform informațiilor preliminare, aceștia ar fi eliberat fraudulos certificate pentru peste 100 de persoane care se aflau în afara țării, iar astfel au obținut un venit infracțional de peste 600.000 de lei. Pe lângă faptul că acumulau surse de bani, aceștia supuneau distrugerii vaccinurile care urmau să fie administrate și au afectat astfel negativ și misiunea ministerului de resort, care procura aceste vaccinuri, în consecință aducând prejudicii materiale statului.

În cadrul perchezițiilor, până la acest moment, au fost ridicate acte medicale, telefoane mobile și înscrisuri de ciornă.

După finalizarea perchezițiilor, procurorii PCCOCS vor atribui statut procesual-penal persoanelor investigate.

Foto: Poliția

img22000887

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!