ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În Republica Moldova a fost lansată Săptămâna siguranței pe internet

11:44 | 07.02.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 7 feb. /MOLDPRES/. Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică (STISC) a lansat astăzi Săptămâna siguranței pe internet. Campania de informare se va desfășura până pe 11 februarie şi este organizată în contextul Zilei Siguranței pe Internet #SaferInternetDay, marcată anual în a doua zi de marți a lunii februarie, transmite MOLDPRES.

Evenimentul are scopul să sporească gradul de conștientizare privind vulnerabilitățile din mediul online, pe fundalul dezvoltării semnificative a activităților/serviciilor pe Internet, problemele online emergente și preocupările actuale.

Astfel, în următoarea perioadă, STISC va organiza mai multe acțiuni de sporire a comunicării despre cerințele minime pentru a face din internet un loc mai sigur și mai bun pentru fiecare, în special pentru tânăra generație, prin distribuirea recomandărilor despre principalele reguli pentru a rămâne mereu în siguranță pe internet, având obiectivul de a crește gradul de conștientizare cu privire la problemele online emergente și preocupările actuale, precum și de a spori utilizarea creativă, utilă și sigură a internetului. 

În anul curent, este marcată cea de-a 18-a ediție a Zilei Safer Internet, cu tematica „Împreună pentru un internet mai bun”. Toate părțile interesate sunt îndemnate să se unească pentru a informa mai mult despre acțiunile pentru un internet mai sigur, „indiferent dacă sunteți o persoană tânără, copil, părinte, profesor sau educatori, un factor de decizie sau dacă reprezentați o organizație sau o industrie, toată lumea are un rol de jucat în crearea și menținerea unei lumi online mai bune”. Activități de conștientizare în acest sens vor fi organizate în întreaga lume. 

Inițiativa #SaferInternetDay aparține proiectului Uniunii Europene, SafeBorders, fiind lansată în anul 2004 și preluată de rețeaua Insafe ca una dintre primele sale acțiuni în 2005. Ziua Safer Internet a crescut dincolo de zona sa geografică tradițională și în prezent este sărbătorită în circa 200 de țări și regiuni din întreaga lume. De-a lungul anilor, Ziua Safer Internet a devenit un eveniment marcant în calendarul siguranței online.

Foto: STISC 

img22000890

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!