ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Cimișlia se planifică înființarea unui complex ecvestru pentru Regiunea de Sud

12:20 | 07.02.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 7 feb. /MOLDPRES/. Perspectivele de dezvoltare a subsectorului de creștere a cabalinelor, precum și de înființare a unui complex ecvestru în Regiunea de Sud a Republicii Moldova, au fost subiectele principale examinate astăzi la Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA) cu reprezentanții administrației publice locale din raionul Cimișlia și membrii A.O. „Cal Bălan de Bugeac”, transmite MOLDPRES.

Inițiatorii proiectului au declarat că, în prezent, se confruntă cu provocări de ordin financiar, administrativ și organizatoric, solicitând implicarea și suportul MAIA.

La rândul său, Iurie Scripnic, secretar de stat la MAIA, a remarcat contribuția economică, socială și ecologică a proiectului, precum și valorile culturale și educative ale acestuia.

„Construirea complexului ecvestru va influența pozitiv promovarea culturii creșterii cailor de rasă în țara noastră. Ministerul Agriculturii, fiind autoritatea competentă de reglementare a politicilor în domeniu, și-a luat angajamentul de a dezvolta subsectorul prin elaborarea actelor normative și transpunerea legislației europene, ce va facilita realizarea schimbului de cai cu țările vecine, inclusiv cu Uniunea Europeană”, a rezumat oficialul.

Foto: MAIA

img22000892

img22000892

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!