ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Doar o mică parte din cursele rutiere au fost suspendate, conform ANTA

13:04 | 07.02.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 7 feb. /MOLDPRES/. Agenția Națională Transport Auto (ANTA) anunță că doar o mică parte din cursele rutiere au fost suspendate. Informația a fost actualizată în privința situației ce ţine de prestarea serviciilor de transport pasageri pe rutele raionale și interraionale, în contextul grevei anunțate în perioada 7-9 februarie, transmite MOLDPRES.

„Majoritatea transportatorilor continuă să furnizeze cu responsabilitate servicii publice către cetățeni. Cu această ocazie le mulțumim. Până la momentul actual, nu au fost înregistrate plângeri la minister și la ANTA din partea cetățenilor, precum că ar fi limitați de transportul public”, indică instituţia.

De asemenea, sursa citată a informat că au fost finalizate consultările asupra Ordinului cu privire la stabilirea tarifelor pentru efectuarea transporturilor rutiere de persoane prin servicii regulate în trafic raional şi interraional.

„Joi, 10 februarie, la Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale va avea loc o nouă discuție cu operatorii de transport pe marginea concluziilor consultărilor. Ulterior vom informa despre deciziile luate”, conchide un comunicat ANTA.

Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto a anunţat că transportatorii, în semn de protest, vor sista între 7 şi 9 februarie activitatea pe rutele regulate, dacă ministerul nu va executa cerințele anunțate anterior - majorarea tarifelor la călătorii.

img22000896

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!