ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Prețurile la produsele petroliere sunt în continuare influențate de creșterea cotațiilor la bursele internaționale

13:28 | 07.02.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 7 feb. /MOLDPRES/. Nivelul prețurilor la produsele petroliere este în continuare puternic influențat de creșterea cotațiilor la bursele internaționale, transmite MOLDPRES cu referire la Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE).

Potrivit ANRE, doar în ultimele zece zile cotațiile Platts pentru produsele petroliere principale s-au majorat cu peste 50 dolari/tona și au depășit nivelul de 890 dolari/tona pentru benzină și 825 dolari/tona pentru motorină. „În cadrul sesiunilor din săptămâna precedentă, cotația petrolului Brent a depășit pragul de 93 dolari/baril, valoare înregistrată ultima dată în luna octombrie a anului 2014”, indică Agenţia.

Ca urmare, pentru data de 8 februarie, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a stabilit următoarele prețuri maximale de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard: pentru benzina COR 95 – 23,43 lei/litru; pentru motorină – 20,36 lei/litru.

Foto: economictimes.indiatimes.com

img22000897

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!