ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

S-a stins din viață publicistul Mitrofan Vătavu

13:44 | 07.02.2022 Categorie: Cultură

Chişinău, 7 feb. /MOLDPRES/. Publicistul Mitrofan Vătavu, deținător al Medaliei „Meritul Civic”, fost redactor-șef adjunct la revista ”Moldova”, s-a stins din viață în noaptea de 6 spre 7 februarie la vârsta de 93 de ani, informează MOLDPRES.

Vestea tristă a fost confirmată de către soția sa, Ludmila Vătavu, fost redactor-șef la săptămânalul ”Florile dalbe”.

Mitrofan Vătafu s-a născut la 14 noiembrie 1928 în satul Borosenii Noi, raionul Râșcani. A absolvit Institutul Pedagogic de Stat  „I. Creangă” de la Chișinău în anul 1965. A activat în calitate de redactor-șef adjunct la revista ”Cultura”, de colaborator literar și redactor-șef adjunct al revistei „Moldova”, până în 2003. A publicat cărți despre ocrotirea naturii, despre omul de cultură și activistul politic Anatol Corobceanu, fost ministru al Culturii, ex-vicepreședinte al Consiliului de Miniștri al RSSM, despre medicii iluștri Nicolae Anestiadi și Vitalie Bețișor ș.a. A realizat scenarii la filmele documentare ”Viața în căutări” (1978), ”Poienițe vesele” (1979) și ”Cuvântul ”Pâinea” cu majusculă se scrie” (1982). Membru al Uniunii Jurnaliștilor din Republica Moldova. A fost decorat în anul 1996 cu Medalia „Meritul Civic”.

Mitrofan Vătavu va fi înmormântat miercuri, 9 februarie, la Cimitirul Central Ortodox de pe strada Armenească din Chișinău.

img22000898

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!