ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În țară este anunțat Cod Galben de vânt puternic

14:30 | 07.02.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 7 feb. /MOLDPRES/. Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a anunțat pentru mâine Cod Galben de vânt puternic, transmite MOLDPRES.

Potrivit meteorologilor, marţi, 8 februarie, se prevăd intensificări ale vântului nord-vestic, în rafale de până la 15-20 metri pe secundă.  

În aceste condiții, salvatorii recomandă să fie evitate locurile unde sunt copaci uscaţi ori obiecte care prezintă risc de prăbuşire sau fire electrice.

Potrivit sinopticienilor, în următoarele zile vremea se va încălzi uşor, temperatura ajungând ziua până la 13 grade Celsius. Noaptea, termometrele vor indica până la 7 grade de ger, preponderent la nord, unde de regulă e mai frig.

În caz de Cod Galben, condiţiile vremii sunt potenţial periculoase, fenomenele meteorologice prognozate sunt obişnuite pentru teritoriul ţării, dar temporar pot deveni periculoase pentru anumite activităţi socio-economice.

Foto: SFS 

img22000900

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!