ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Primăria Chișinău a început lucrări de decongestionare a traficului pe Calea Orheiului

17:14 | 07.02.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 7 feb. /MOLDPRES/. Primăria municipiului Chșinău a început lucrări de decongestionare a traficului rutier pe strada Calea Orheiului unde se înregistrau frecvente ambuteiaje, transmite MOLDPRES.

Direcția generală transport public și căi de comunicație a Consiliului Municipal Chișinău a anunțat că au început lucrările de terasament pentru construcția bretelei de virare în intersecția str. Calea Orheiului - str. Studenților, în scopul fluidizării traficului rutier și neadmiterii staționării pe banda dreaptă de deplasare.

Prin construcția bretelei rutiere, se va asigura preluarea fluxului de autoturisme care virează pe dreapta și încadrarea nestingherită a acestora în deplasarea spre direcția str. Studenților. Lucrările urmează a fi finalizate până la sfârșitul lunii iunie curent.

Potrivit experților instituției nominalizate, problema ambuteiajelor în această intersecție a devenit stringentă de mai mulți ani. Anterior, au fost unele intenții de îmbunătățire a situației, însă soluțiile propuse în complex s-au dovedit a fi costisitoare, neavând nici o finalitate, totul reducându-se doar la elaborarea unor proiecte.
Pentru a reduce, totuși, impactul negativ al ambuteiajelor, s-a considerat oportun de a amenaja treptat bretele de virare în intersecția dată.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!